15 de nov. 2013

Alerta per neu i tempestes aquest cap de setmana

Nieve en carretera
La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat ha posat en marxa en fase d'alerta el Pla Neucat d'emergències per nevades a Catalunya per risc alt de nevades aquest cap de setmana, i també ha activat avisos per les onades, vent i pluja, ha informat aquest divendres en un comunicat.

Es preveuen nevades al terç nord de Catalunya durant tot aquest divendres, amb una cota de neu al voltant dels 600 metres, i a l'extrem nord del Pirineu Occidental poden acumular-se gruixuts superiors a 5 centímetres en cotes per sobre dels 700 metres.
El Conselh Generau d'Aran ha constatat que en les últimes hores fins a les 15.00 s'han acumulat 30 centímetres de neu en la cota 1.800, i ha recomanat circular amb precaució en cas d'agafar el cotxe, ha informat en un comunicat.
A partir d'aquest divendres a la nit i matinada es preveu que les nevades puguin afectar les comarques del Montsià, Baix Ebre, Terra Alta, Baix Camp, Priorat, Alt Camp i Conca de Barberà, amb una cota de neu que rondarà els 700 metres al sud a principis del dia, però anirà pujant; s'esperen gruixus superiors a 10 centímetres per sobre dels 900 metres. 
Protecció Civil ha recordat davant de la previsió de neu i baixada important de les temperatures que augmenta el perill que es produeixin accidents en les cases pel funcionament deficient dels sistemes de calefacció o per poca ventilació, davant del que ha instat a revisar les instal·lacions.

EUROPAPRESS