13 de nov. 2013

Controlat l'incendi forestal del Baix Empordà


Bomberos en el incendio de Vilopriu Baix Empordà
Els Bombers de la Generalitat han donat per controlat l'incendi forestal declarat dilluns a la comarca del Baix Empordà, ha declarat aquest dimecres al matí el director de la Conselleria d'Interior a Girona, Albert Ballesta, en el centre de comandament de La Pera.
Segons les últimes estimacions del Cos d'Agents Rurals, el perímetre afectat és de 551,05 hectàrees, de les quals 377,72 són de vegetació forestal, 131,73 agrícola, 16,07 vegetació urbana i la resta són pastures i terrenys improductius.
Per municipis, el més afectat és el de Foixà (amb 330,27 hectàrees), seguit de Vilopriu (140,08), Colomers (46,49) i Jafre (34,19).
Ballesta ha precisat que aquest dimecres al matí, després de sobrevolar el perímetre amb un helicòpter, s'ha pogut certificar aquesta situació de control, després que unes 40 dotacions terrestres dels Bombers remullessin la part cremada dimarts a la nit.
El director d'Interior a Girona ha afegit que la previsió és donar per controlat l'incendi aquest dijous al migdia, ja que les previsions meteorològiques calculen que llavors el fort vent de tramuntana tornarà a bufar amb força al Baix Empordà, tal com va passar dilluns quan es va declarar el foc amb ratxes d'entre 60 i 70 km/h.
Sobre les causes de l'incendi, ha afirmat que és d'hora per determinar-les, tot i que ha dit que a la pista forestal on ha començat --entre Saus i Camallera-- no és habitual que hi hagi persones en aquesta època de l'any, i això "podria ser indicatiu" que algú hagués anat al lloc expressament.
Tot i això, ha destacat que la humitat de dilluns, que se surt dels registres típics d'un novembre, va propiciar més incendis a la província de Girona --a Port de la Selva, Forallac i Llagostera--, pel que ha demanat que els pagesos no facin cremes controlades de matolls fins que torni a ploure.

EUROPAPRESS