18 de nov. 2013

Els Bombers reben més de 130 avisos per l'episodi de pluges a Catalunya

Actuación de los Bomberos de la Generalitat en GironaEls Bombers de la Generalitat han rebut 132 avisos entre les 22 hores de diumenge i les 7 hores d'aquest dilluns relacionats amb l'episodi de pluges, sobretot al nord de Barcelona.
Per regions, la Metropolitana Nord ha rebut 72 avisos, seguit de la de Girona, amb 51, la Metropolitana Sud, vuit, i Terres de l'Ebre, una.

Segons han informat els Bombers, a més d'inundacions de baixos, revisió de goteres i carrers plens d'aigua, han rebut avisos de vies plenes de fang i pedres, d'instal·lacions elèctriques amb espurnes i arbres caiguts.
En molts d'aquests casos, els Bombers no han pogut treballar perquè no hi havia suficient aigua acumulada o perquè l'avís s'ha derivat a altres serveis; els Bombers també han ajudat persones que havien quedat atrapades en vehicles.
Els serveis més destacats de Bombers han estat a Sabadell, on han evacuat tres blocs de pisos a la Ronda Santa Maria i el carrer Església amb de 92 persones a causa de l'acumulació d'aigua a la teulada i les filtracions causades per la pluja; dels desallotjats, 79 han estat ubicats en cases de familiars i la resta en un hotel.
Al Masnou (Barcelona) ha caigut un mur al carrer Sant Miquel, trencant una canonada d'aigua i danyant tres vehicles estacionats, i a Tortosa, han localitzat en el refugi de La Mola una parella d'excursionistes que havia sortit pel Car i havien quedat incomunicats per la neu.

EUROPAPRESS