26 de nov. 2013

Alerta per vent, neu, onades i mínimes de fins a -6ºC

Zona perillosa en cas de fort onatge a Barcelona.
Les baixes temperatures arriben per quedar-se. Un total de 16 províncies estaran aquest dimarts en alerta per neu, onades, vent --amb ratxes fortes sobretot al nord-est de Girona i Menorca-- i temperatures mínimes de fins a -6ºC, segons la predicció de l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), que també fa al·lusió a glaçades localment moderades en algunes zones de la Península.
En concret, estaran en alerta taronja(risc important) per fenòmens costaners Menorca, Mallorca i Girona, que baixarà a nivell groc (risc) a Barcelona i la Corunya. La neu també activarà l'alerta groga a Almeria i el vent, el mateix nivell d'alerta a Saragossa, Mallorca, Menorca, que pujarà a taronja a Girona, on s'esperen ratxes màximes de fins a 100 km/h.
A més, estaran en alerta groga per temperatures mínimes Aragó, Granada, Madrid, Albacete, Ciudad Real, Guadalajara, Toledo, Barcelona, Girona i Lleida. Precisament, les temperatures estaran en lleuger descens a la meitat nord peninsular, àrea mediterrània i les illes Canàries occidentals; amb pocs canvis a la resta.
A Catalunya el cel estarà poc ennuvolat o clar, amb intervals de núvols a la Vall d'Aran. Aquesta falta de núvols afavorirà la baixada de temperatures, fins a situar les mínimes entre els 5 graus de Barcelona i els -6 de les poblacions del Pirineu. Hi haurà glaçades moderades al Pirineu i febles a l'interior.
Al nord-est de Girona hi haurà vent del nord-oest fort amb ratxes de molt fort al matí; a la meitat sud de Tarragona, vent del nord-oest moderat amb intervals de fort al matí; a la resta, predomini de l'oest fluix.

XÀFECS EN ALTRES PARTS DE LA PENÍNSULA

Durant la jornada, es preveuen pluges febles al cantàbric oriental, que també són possibles, de manera aïllada, a la resta del Cantàbric, els Pirineus, l'Alt Ebre, els sistemes central i ibèric i el nord de les illes Canàries occidentals. Seran probables els xàfecs febles a les Balears i el litoral sud-est peninsular, localment moderats i amb tempesta a l'est de les Balears, sent també possibles a la resta del litoral sud-est, l'àrea de l'Estret i l'interior de Múrcia, amb algun interval ennuvolat a l'est de Castella i Lleó i la resta de les Canàries i predomini de poc núvols a la resta del país. És probable que la cota de neu se situï entre els 300 i 600 metres al nord del país, i al voltant dels 800 metres a les Balears.

ELPERIODICO