25 de nov. 2013

El Príncep suspèn el seu viatge al Brasil per una avaria tècnica a l'avió

El Príncep Felip ha suspès el seu viatge al Brasil per una avaria a l'avió en què havia de viatjar, segons han confirmat a Europa Press fonts de Casa del Rei.
El Príncep d'Astúries havia d'emprendre el viatge ahir a la nit, després de visitar el seu pare, el Rei Joan Carles, a l'Hospital Universitari Quirón. Al principi l'avaria de l'avió va obligar a endarrerir l'enlairament però finalment es va decidir suspendre'l.
L'Airbus A310-300 de la Força Aèria tenia previst l'enlairament a les 1.10 hores de la matinada d'aquest dilluns, però en la comprovació final es va detectar una fallada en un sensor, que provocava un curtcircuit en un dels 'flaps' de l'ala esquerra.
Els tècnics van intentar reparar l'avaria utilitzant la peça de l'avió 'bessó', un segon Airbus que es troba en revisió tècnica a les instal·lacions de l'empresa a Getafe. Tot i això, una vegada remplaçat el sensor, es va comprovar que el calibratge necessitava més temps, i per aquesta raó es va decidir suspendre el viatge, que havia de durar només dos dies.
Tot i això, es mantenen els actes als quals havia d'assistir el Príncep al Brasil: la presentació de la xarxa de calls, la Fundació Consell-Espanya Brasil i la presentació de l'edició brasilera d'El País.
Amb el Príncep tenien previst viatjar els secretaris d'Estat de Comerç, Jaime García-Legaz, i de Cooperació i per a Iberoamèrica, Jesús Gracia; així com la consellera delegada de l'Icex i la directora de Turespaña, que intentaran fer el viatge.

EUROPAPRESS