21 de nov. 2013

Rajoy no descarta nous ajustos

Rajoy y Santamaría en el CongresoEl president del Govern central, Mariano Rajoy, ha afirmat aquest dijous que si calguessin ajustos addicionals, tal com ha suggerit Brussel·les, "no serien del nivell" ni "tan importants" com els realitzats en els dos anys transcorreguts de legislatura.
"No hi haurà ajustos tan importants, però sí reformes estructurals", ha defensat el cap de l'Executiu en una entrevista concedida a RNE recollida per Europa Press.
En matèria fiscal, Rajoy ha avançat que la reforma que prepara el Govern central per al primer trimestre de 2014 no preveu cap modificació de l'IVA i tindrà com A "eix bàsic" ajudar emprenedors, pimes i autònoms. Alhora, ha assegurat que espera "donar-li la volta" a la pujada de l'IRPF abans del final de la legislatura.
Sobre la reforma de les pensions, ha defensat que el sòl de la fórmula de revaloració anual (0,25%) no es modificarà, tot i que s'hagi proposat un sostre de l'IPC + 0,5%. A més, Rajoy ha subratllat que les pensions guanyaran aquest any poder adquisitiu, doncs el Govern calcula que l'IPC interanual de novembre se situarà al 0,4% o el 0,5%, davant de la pujada generalitzada de l'1% que van experimentar les pensions, llevat de les més baixes, que es van incrementar un 2%.
Després de preguntar-li per quan començaran a notar els ciutadans la millora experimentada per l'economia espanyola, Rajoy ha reconegut que aquesta és "la gran pregunta" que li agradaria poder respondre. "L'economia no s'arregla amb una norma, un decret, un discurs, cal treballar molt, tocar molts pals alhora, però si no s'arregla la macroeconomia és impossible que després es vegi res", ha asseverat.

EUROPAPRESS