6 de nov. 2013

L’ASSEMBLEA NACIONAL CATALANA, presenta el proper dimarts 12 de novembre, ‘SIGNA UN VOT PER LA INDEPÈNDÈNCIA, a la Biblioteca


Amb el lema “SIGNA UN VOT PER LA INDEPÈNDÈNCIA” l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) de Castelldefels engegarà la campanya al nostre municipi el proper dimarts 12 de novembre  a partir de les 19.30 hores a la Biblioteca la campanya pel Dret de Petició.

L’acte de presentació estarà presidit pel coordinador de l’ANC Castelldefels, Xavier Pujadas que explicarà en què consisteix la campanya i que és el Dret de petició; per Jordi Vilarasau, membre del Secretariat Nacional que farà una aproximació al Pla Estratègic i per Joaquim Vallès, fedatari i membre de l’ANC Castelldefels que presentarà la campanya a Castelldefels i aclarirà els dubtes i preguntes que puguin sorgir de la presentació.

Després de l’acte, totes aquelles persones que vulguin signar la petició ho podran fer el mateix dia.

Que és el Dret de Petició? El Dret de Petició és un dret fonamental reconegut per la Constitució espanyola (art. 29) i l’Estatut d’autonomia de Catalunya (art. 29.5è) i està regulat per la Llei Orgànica 4/2001. D’acord amb el Reglament del Parlament de Catalunya es pot exercir aquest dret davant el Parlament (art.60)
Permet que qualsevol persona natural o jurídica, prescindint de la seva nacionalitat, individualment o col·lectivament, es pot adreçar davant qualsevol institució pública, administració o autoritat, per fer peticions sobre qualsevol assumpte o matèria que puguin afectar exclusivament el peticionari o siguin d’interès col·lectiu o general.
Permet, per tant, exercir el dret a la lliure determinació, que és un dret fonamental i universal que tenen tots els pobles d’acord amb la Carta de les Nacions Unides de 1945 (Arts. 1r i 55è) i els Pactes Internacionals de Drets Civils i Polítics, i de Drets Econòmics, Socials i Culturals (Art. 1r), aprovats per l’Assemblea de les Nacions Unides el 16-12-1966 i vigents a Espanya des de 1977

Com s’exerceix? El dret de petició s’exerceix mitjançant un escrit o qualsevol altre mitjà, fins i tot de caràcter electrònic, que permeti acreditar-ne l’autenticitat, on ha de constar la identitat del sol·licitant, la seva nacionalitat, si és estranger, allò que es demana, el destinatari de la petició i un lloc o mitjà per rebre les notificacions. La petició ha d’anar signada i els peticionaris poden exigir la confidencialitat de les seves dades. Poden signar-la els ciutadans majors de 16 anys i també els estrangers.

Silvia Soler i Vilagran