30 de des. 2013

El BOE publica la pujada de la llum del 2,3% al gener

La luz subiría entre el 2% y el 4% en eneroEl Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) ha publicat aquest dissabte el decret llei que estableix que la tarifa de la llum augmentarà un 2,3% el gener, després d'assumir un increment de l'1,4% a la part corresponent al cost de l'energia.
Tal com el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, va explicar després de l'últim Consell de Ministres de l'any, l'Executiu va aprovar aquest decret amb un "mecanisme transitori" de fixació de preus al mercat "només per al primer trimestre del 2014" i després ho substituirà "al segon" trimestre per un altre "mecanisme definitiu" de subhastes, "seguint la línia amb allò suggerit per la CNMC (Comissió Nacional dels Mercats i la Competència), en què ja treballa el Ministeri d'Indústria".
El BOE publica que l'existència d'un mercat competitiu i els mecanismes adequats de formació del preu són "imprescindibles" per assegurar que l'adquisició d'energia elèctrica per part dels consumidors es realitza amb les "degudes garanties de competència i transparència".
En el reial decret llei aprovat aquest divendres, es recull una pujada de l'1,4% per al cost de l'energia, al qual s'ha de sumar l'increment del 0,9% corresponent a la part regulada, coneguda com a peatges, que apareix recollit en una ordre ministerial que s'ha enviat al regulador.
La suma dels dos components dóna com a resultat l'increment final del 2,3%, va explicar Rajoy, qui va lamentar que Espanya tingui la tercera electricitat més cara d'Europa.

EUROPAPRESS